Authentieke Italiaanse gerechten
Wat staat er eigenlijk op een
typisch Italiaans menu?
Pizza is voor de meeste mensen wel bekend.
Maar het is belangrijk op te merken dat naast de authentieke Italiaanse pizza, zoals de beroemde pizza margherita met tomatensaus, mozzarella en basilicum, er veel variatie is.
Tegenwoordig vind je zelfs pizza’s met ongebruikelijke toppings zoals ananas, frietjes of nacho’s…
Naast de variatie in pizza’s kent deze mediterrane keuken veel pastagerechten.
In feite is pasta in Italië een primi piatti, ofwel de eerste gang na het voorgerecht.
Vervolgens wordt meestal een vlees- of visgerecht geserveerd.
Maar intussen hebben de pastagerechten zich in de rest van de wereld tot hoofdgerecht verheven, vooral omdat (bijna) iedereen deze zo lekker vindt.
Hier zijn enkele voorbeelden van klassieke Italiaanse pastagerechten:
• Spaghetti Carbonara is gemaakt met spaghetti, buikspek (pancetta) of wangspek (guanciale), kaas (pecorino), ei en zwarte peper. Hoewel soms room wordt toegevoegd, is dat geen authentiek ingrediënt in dit gerecht.
• Penne all’Arrabbiata is een pittig penne-gerecht met uien, knoflook, peper, tomaten en tomatenpassata, parmezaan en zout. Maar de echte kick komt van de chilipeper, waarvan de hoeveelheid de mate van pittigheid bepaalt. Hoewel het soms met vlees wordt bereid, is het oorspronkelijk een vegetarisch recept.
• Spaghetti Bolognese is een gerecht dat bij velen bekend is, bestaande uit pasta en een heerlijke vleessaus. In Italië staat het bekend als Ragú alla Bolognese, en meestal wordt tagliatelle gebruikt in plaats van spaghetti.
• Pasta alla Norma is een vegetarisch gerecht bereid met linguine, aubergine, kappertjes en aromatische kruiden. Bovendien voegen chilivlokken een pittige smaak toe aan het gerecht.
De Italiaanse keuken is ongelooflijk divers en kan niet in slechts enkele zinnen worden samengevat.
Wanneer u uw gasten wilt verwennen met een heerlijk Italiaans menu, vraag dan de catering in Leeuwarden naar het Italiaanse menu of kijk op de website.